
Būsimo patiekalo ingredientai talpinami į „Cornicopia“, o vėliau sumaišomi atskirame įrenginio skyriuje. Iš gauto mišinio gaminami maistiniai sluoksniai, iš kurių ir kuriamas maistas. Šių sluoksnių gamybos procese komponentai yra termiškai apdorojami: kaitinami arba atšaldomi, priklausomai nuo recepto.
„Cornicopia“ sudaro kameros, kuriuose ir vyksta maisto kūrimas, dvylika konteinerių su žaliava ir patiekalus kuriantis maisto modulis. Pastarajame yra maišytuvas, ekstruderis, šaldantis ir lazerinis kaitinantis elementai. Be to, šaldyti ar kaitinti gali „Cornucopia“ maisto kamera.
Aparato naudotojas gali ne tik išsirinkti sau „meniu“, tačiau ir kontroliuoti tikslų kalorijų, vitaminų, baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekį patiekale. Šiam tikslui „Cornucopia“ turės specialų sensorinį ekraną ir prieigą prie interneto.
Naujojo įrenginio kūrėjais tapo Masačusetso technologinio instituto inžinieriai Amitas Zoranas ir Marčelo Koeljo. Šiuo metu projektas yra kūrimo stadijoje.
Parengė: redakcija
Šaltinis: Gizmag