Skani ?uvis palia: apra?ymas, maisto gaminimo patarimai |
?vairenyb?s |
Trečiadienis, 25 Gegužė 2022 15:07 |
? Palia priklauso la?i?? ?eimai, kuri? nesunku atsp?ti vien pa?i?r?jus. Ji turi plok??i? ?onin? k?n?, santykinai ma?? galv? ir ma?us tankius ?vynus. Palia yra ?uvis, kurios nuotrauka leid?ia suprasti jos ne?prast? spalv?: pilvas visada turi rausv? atspalv?, o nugara gali b?ti pilka arba melsva. Tai priklauso nuo daugelio veiksni?: buvein?s, mitybos, temperat?ros ir kt. Skirtingos spalvos ir m?sos ?ios ?uvys, gaudomos skirtingose pasaulio regionuose. ? Paprastai ?aldyta palija be galv? patenka ? parduotuvi? lentynas. ?i ?uvis pana?i ? up?tak? ir la?i??, j? galima i?skirti tik i? tamsesn?s odos spalvos ir smulki? apvali? d?mi? ?onuose. Buvein?, elgesys ir ?vejyba ?vejai labai vertina ?i? ?uv?. Gaudoma priva?iai, pl?tojama ir pramonin? ?vejyba. Palia yra ?uvis, kuri m?gsta didel? gyl? ir ?em? temperat?r?. Paprastai ji randama g?luose e?eruose, bet kartais m?gsta maudytis ir j?roje. Rusijoje palia ?vejojama, pavyzd?iui, Onegos ir Ladogos e?eruose, taip pat Karelijos ir Kolos pusiasalio vandenyse. Kulinarin? palia vert? ?uvies m?sa turi vidutin? riebal? kiek?. Joje labai ma?ai kaul?, tik kraigas ir ?onkauliai, kuriuos lengva pa?alinti, tod?l labai patogu valgyti. Vir?jai susmulkina palijas ? kepsnius arba atskiria ?onin? fil? nuo stuburo. I?skirtinis skonis puikiai tinka ruo?iant ?vairius patiekalus. Palia ? tai ?uvis, kuri? galima kepti ant groteli? ir orkait?je, kepti galima ir tiesiai ant ugnies. Ji, pasirodo, labai skani, net jei j? tiesiog i?virsite, prid?dami ma?iausiai prieskoni?. Ta?iau s?dymas, marinavimas, d?iovinimas ir kitos id?jos ruo?iantis atei?iai ? tai ne patys geriausi variantai. Jei nuspr?site s?dyti palijas, pasistenkite suvalgyti vos tik paruo?t?. U?kand? ?aldytuve laikyti ilgiau nei savait? nerekomenduojama, nes m?sa netenka ne tik verting? mikroelement? ir vitamin?, bet ir skonio. Kaip gaminti ?i? ?uv?? Nor?dami pagaminti skan? patiekal? pirmiausia turite ?sigyti palijos. Paprastose parduotuv?s Lietuvoje ?ios ?uvies gauti sunkiau, tod?l rekomenduojame ie?koti patikimos ?uvies prekyba u?siiman?ios ?mon?s. Pavyzd?iui, palija internetu i? FishWish.eu b?t? puikus pasirinkimas. Palia labai skani yra i?kepta. Lengviausias b?das yra tiesiog pabarstyti vis? ?uv? prieskoniais, patepti aliejumi, ?daryti garuose tro?kintomis dar?ov?mis, suvynioti ? folij? ir pa?auti ? orkait?. Ma?os ?uvies paruo?imas u?truks apie valand?. O i?kilmingai ?ventei tinka ?is receptas. Paruo?kite 4 grie?in?lius fil?, nupjaukite nuo kaulo. Sumai?ykite 1 ?auk?tel? garsty?i? su 2 ?auk?teliais skysto medaus. Pagal skon? pas?dykite ir ?berkite ?iupsnel? malt? kmyn? ir pipir?. Patepkite ?uv? i? vis? pusi?, tolygiai paskirstydami pada?? ir palikite pastov?ti apie pusvaland?. Ant sviestu pateptos skardos tolygiai paskleiskite supjaustytus plonus ?iedus ir pakeptus porus bei pankolius. Sud?kite apvirt? bulvi? grie?in?lius, kol i?keps. Ant dar?ovi? paskleiskite palij? gabaliukus, ?auk?tu u?pilkite likus? pada?? ir u?tepkite ant vir?aus. Kepkite ?kaitintoje orkait?je, kol atsiras kvapni tra?ki plutel?. Prie? patiekdami apibarstykite krapais ir pagardinkite sojos pada?u. Skanaus! |
Susijusios naujienos: |
---|
|