2014 metų technikos tendencijos – jau prekybos tinklo „Technorama“ parduotuvėse
Įvairenybės
Trečiadienis, 16 Spalis 2013 15:59

Išmaniuoju „Samsung“  laikrodžiu „The Galaxy Gear“  šią savaitę Lietuvoje pirmasis pradės prekiauti  prekybos tinklas „Technorama“.   Naujasis  visame pasaulyje į parduotuvių lentynas atkeliaujantis prietaisas – tik vienas iš daugelio technikos naujovių, kurios po pasaulinės technikos parodos IFA, pasieks ir lietuvių pirkėjus.

 


Pasaulyje yra sukuriama ir atnaujinama po keletą dešimčių prietaisų kasdien. Buitinės technikos ir IT įrangos prekybininkai pastebi, kad Lietuvą pasiekia apie 40 proc. visų technikos naujienų.


Ryškiausia kitų metų tendencija – prietaisai „viskas viename“


Viena inovatyviausių 2014 metų technikos naujovių – išmanusis rašiklis, kuris leidžia išsaugoti užrašytą tekstą skaitmeniniu formatu į nešiojamą ar planšetinį kompiuterį. Tikimąsi, kad populiarumo sulauks Wi-Fi kortelių skaitytuvai  išmaniesiems prietaisams su integruota baterija, kuri leidžia pakrauti telefoną  išvykus.


Šiuolaikiniam žmogui dėl prietaisų ir įrenginių gausos lengva pasimesti, tačiau neketinama atsisakyti nė vieno naujo „žaisliuko“. Dėl šios priežasties ir siekio integruoti kiek įmanoma daugiau funkcijų į vieną prietaisą,  ypač madingi tampa „all-in-one“ įrenginiai (monitoriai su liečiamu ekranu ir integruotu kompiuteriu). Manoma, kad vartotojų širdis užkariaus naujieji 3-in-1 kompiuteriai (planšetė+nešiojamas kompiuteris+namų kompiuteris). Toks „transformeris“ turi du procesorius, dvi operacines sistemas, dvi baterijas ir atskirus atminties įrenginius.  Planšetė, įstatyta į klaviatūrą, tarnauja kaip nešiojamasis kompiuteris, o klaviatūra, prijungta prie atskiro monitoriaus, veikia kaip stacionarus kompiuteris. Naujasis prietaisas atstos kompleksą įvairiausių įrenginių. Tikimąsi, kad šis kompiuteris užtikrins vartotojų patogumą, nes nereikės pergyventi, kad kažkoks svarbus failas liko kitame įrenginyje.


Išmanioji buitinė technika užkariaus namų buitį


Kas gali būti geriau už protingą buities pagalbininką, kuris daugelį funkcijų atlieka be žmogaus nurodomų komandų?  Prognozuojama, kad išmaniosios orkaitės, šaldytuvai, skalbyklės, džiovyklės, dulkių siurbliai – robotai ir kiti prietaisai greitai pakeis įprastą buitinę techniką. Specialistai atkreipia dėmesį, kad išmanūs prietaisai ne tik palengvina daugelio buities rūpesčius, bet ir taupo vandens ir elektros sąskaitas.


Spalio menesį „Technoramos“ parduotuvėse  pasirodė  nauja Samsung džiovyklė, kurioje įdiegta šilumos siurbimo technologija itin veiksmingai džiovina drabužius, o išmaniosios funkcijos  suteikia galimybę kontroliuoti įrenginį nuotoliniu būdu ir įspėja, kada skalbimas yra baigtas. Buitinių ir kitų virtuvės prietaisų sąsaja su išmaniaisiai telefonais – tendencija,  kuri turi ryškias perspektyvas augti toliau kartu su tobulėjančiais išmaniaisiais IT prietaisais.


Kasmet parduotuvėse – apie 1000 naujų prietaisų


„Technoramos” el.parduotuvės vadovas Algirdas Daniela pasakoja, kad asortimentas parduotuvėse atnaujinamas kiekvieną mėnesį, o radikaliai pasikeičia net kelis kartus per metus. IT sektoriuje kasmet atnaujinama apie 100 kompiuterių ir dar tiek pat planšečių.  Tuo tarpu televizorių naujų modelių sulaukiama daugiausiai – apie 300 atnaujinimų kasmet. Taigi, jei žmogus yra naujienų „fanatikas“, kompiuterį gali pakeisti į naujesnį ir tobulesnį, beveik kas trečią dieną.  Tiesa, įsigijus vieną brangesnių ir pažangesnių modelių jis ir po 2 metų neatsiliks nuo kitų naujovių, ne taip greitai pasens “morališkai“.  Tuo tarpu įsigijant paprastesnį variantą, skirtumas tarp pirkinio ir naujausių modelių pasijaus gerokai  anksčiau.


Norintiems naujausio kompiuterio – nuolatinis iššūkis


Specialistai teigia, kad norint turėti tinkamą darbui ir pramogoms kompiuterį, užtenka jį pakeisti  ir atsinaujinti kas 2-3 metus. Taupesniems ir mažiau reikliems naujovėms – kas 3-4 metus. „Jei vartotojui užtenka pasitikrinti paštą ir dirbti su Office'u - kompiuterio gali užtekti ir 5 - 6 metus, tačiau jei pamišęs dėl kompiuterinių žaidimų, tai  toks vartotojas su kiekvienu rinkoje pasirodžiusiu atnaujinimu iš naujo perrenka kompiuterį arba perka naują.“ – sako A. Daniela.


Eksperto pastebėjimu, būtinybė atnaujinti savo prietaisus atsiranda dėl išaugusio gyvenimo tempo, greitai besivystančių technologijų ir greitesnio produktų dėvėjimosi. Yra pirkėjų, kurie perka ar atnaujina prietaisus tik dėl įvaizdžio, nors jiems užtenka pagrindinių jo funkcijų, ir yra tie, kuriems iš tiesų jų reikia. Atnaujinti prietaisą gali  priversti ir kitos, ne tokios malonios priežastys: sugedus produktui ar jį pametus atsiranda būtinybė įsigyti naują.

 


Susijusios naujienos:

  • Kaip tinkamai apsaugoti namus nuo vaikų ir išvengti traumų? (2023-08-07)

    Ne paslaptis, kad vaikų auginimas bei priežiūra kelia ne tik daug džiaugsmo, bet ir tikrai ne vieną iššūkį. Nemažai dėmesio tenka skirti ir tam kad rastumėte atsakymus į klausimus, kaip pakeisti namus ir, kokius sprendimus priimti, kad pavyktų išvengti vaikų traumų. Belieka tik pridurti, kad net ir ši užduotis yra tikrai įveikiama. Taigi, skubame dalintis patarimais, kaip pakeisti namus, kad sumažintumėte traumų tikimybę.

  • Ką reikėtų žinoti apie FM moduliatorius? (2022-06-27)

    Automobilinė antena yra reikalinga kiekvienam automobiliui, jeigu norite klausytis muzikos, kurią transliuoja radijo stotys. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad senos sistemos priimdavo kasetes ir kompaktinius diskus, kuriuose būdavo įrašyta muzika.

  • Skani žuvis palia: aprašymas, maisto gaminimo patarimai (2022-05-25)

    Palia – žuvis, kuri dažnai vadinama kitais vardais. Ji gana didelė, pilnai suaugusios žuvies svoris gali siekti 4-5 kilogramus. Virtuvių šefai ypatingai vertina šią žuvį, nes ji turi puikų skonį, nedidelį kiekį kaulų ir yra išskirtinio rausvo atspalvio, todėl apetitas kyla bevalgant.

     

  • Ar laidai ir kiti elektronikos prietaisai namuose gali kelti pavojų Jūsų augintiniui? (2022-05-25)

    Jei į jūsų namus netrukus atvyks naujas augintinis, pirmiausia turėtumėte pasirūpinti saugios erdvės sukūrimu. Jauni gyvūnai yra labai smalsūs, todėl jie gali neatsispirti pagundai paragauti laidų ar kitų nevalgomų daiktų. Judrūs augintiniai gali užkliūti už laidų ir nuversti įvairius elektronikos prietaisus, ir tai gali baigtis ne vien tik dideliais nuostoliais, bet taip pat ir gyvūno sveikatos sutrikdymu. Kad taip nenutiktų, vertėtų pasinaudoti keliais paprastais patarimais.

  • Pagrindinės priežastys, kodėl katė nesinaudoja draskykle (2022-05-04)

    Apdraskyti baldai – vienas didžiausių kačių augintojų siaubų, tačiau šios problemos tikrai bus galima išvengti, jei pasirūpinsite tinkama draskykle. Dažnas šeimininkas yra pasiryžęs tokiai „įrangai“ skirti tikrai nemažą pinigų sumą, tačiau ne taip ir retai tenka susidurti su viena ta pačia problema: katė vengia galąsti nagus tam paskirtoje vietoje... Kartais taip nutinka dėl labai paprastų priežasčių, todėl svarbu jas identifikuoti ir atlikti tam tikrus pakeitimus. Taigi, kodėl katei gali nepatikti jos draskyklė?


Komentarai

Reklaminis skydelis

Naudingos nuorodos

ManoIT.lt









Mūsų draugai

It naujienos

Deviceinformed